sestdiena, 2014. gada 31. maijs

Tromso Olimpiāde: Baltijas valstu komandu sastāvi


Tā kā rīt ir termiņš, kad bija jāpiesaka pilnu komandas sastāvu Pasaules šaha olimpiādei Tromso, es nejauši uzzināju, kāds ir lietuviešu komandas sastāvs, un man ir aptuvena nojausma, kas ir gaidāms no igauņiem. Tātad, Latvija pagaidām izskatās šādi:

1) Aleksejs Širovs
2) Igors Kovaļenko
3) Arturs Neikšāns
4) Normunds Miezis
5) Toms Kantāns

Ja nu kāds vēl nezināja, tad sieviešu komanda šogad Latvijai izskatīsies šādi:

1) Dana Reizniece
2) Laura Rogule
3) Ilze Bērziņa
4) Katrīna Šķiņķe
5) Ingūna Erneste

Par piekto galdiņu bija lielas batālijas, kas noveda līdz pat Latvijas Šaha federācijas valdes balsošanai, tomēr priekšroka tika dota Ingūnai, nevis viņas sīvākajai konkurentei Elīnai Otikovai. Kas zina, varbūt nākamo olimpiādi...

Lietuvas vīriešu komandas sastāvu zinu, jo caur Facebook izlasīju Deimantes Daulītes iemesto linku no leišu DELFI, kuros bija rakstīts, kāda komanda ir apstiprināta.

1) Šarūnas Šuļskis
2) Eduardas Rozentālis
3) Tomas Laurušas
4) Mindaugas Beinoras
5) Emilis Pileckis

Igaunijas sastāvu var prognozēt no nacionālā čempionāta. Kā jau zināms, Igaunijā joprojām ir domstarpības starp vadošajiem spēlētājiem un federācijas ģenerālsekretāru Hendriku Oldi. Spēlētāji vēlas, lai Olde atkāpjas, kamēr pēdējais tādu domu vispār nepieļauj, un tā jau vairākus gadus. Situācija bija nokaitināta tik tālu, ka vadošie igauņu šahisti sāka boikotēt vērienīgākos Igaunijas Šaha federācijas organizētos turnīrus, tajā skaitā nacionālo čempionātu un tradicionālo Paula Keresa memoriālu. Ar laiku izveidojās arī Igaunijas Šaha atbalsta organizācija (vadītājs Toomas Valgmae), kuri paralēli mēģina vadīt Igaunijas šaha dzīvi un cīnās par savām tiesībām. Lai nu kā arī nebūtu (velkam paralēles ar Latvijas Hokeja Savienību, Viesturu Koziolu un viņa neveiksmīgo mēģinājumu izstumt Lipmanu no spēles), šogad Igaunijas Šaha federācija strikti noteica, ka olimpiādē, kā arī zonālajā turnīrā (par to parunāšu mazliet vēlāk) var piedalīties tikai tie, kas spēlējuši nacionālajā čempionātā. Ņemot vērā augstās likmes, šķiet, ka igauņu vadošajam lielmeistaram Kaido Kulaotsam tomēr nācās piekāpties un čempionātā spēlēt (un uzvarēt), neskatoties uz to, ka balvu fonds tajā, atsaucoties uz pašu Kaido, bija apaļa nulle! Tātad, Igaunijas komandas iespējamais sastāvs olimpiādei, un acīmredzot arī zonālajam turnīram Liepājā:

1) Kaido Kulaots
2) Ottomar Ladva
3) Tarvo Seeman
4) Roman Jezov
5) Ilja Vovk

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru