trešdiena, 2015. gada 16. decembris

Dienvidu puslodē bez pārmaiņām

Pēdējās dienas man aizrit diezgan mierīgi - emociju kausiņš no gūtajiem iespaidiem man šobrīd ir pārpildīts, tāpēc paņēmu pāris dienas brīvas. Ritms diezgan vienkāršs - kārtīgi izguļos no rīta, tad brokastis viesnīcā, sērfoju internetā vai skatos filmas, pusdienās aizeju apēst Pekinas pīli, tad ar tramvaju aizbraucu 10 pieturas līdz Melburnas šaha klubam, partija vidēji 4 stundas, vakarā atpakaļ. Tā aptuveni pēdējās 3-4 dienas - dažreiz vienkārši nekur vairs negribas iet un kaut ko skatīties. :)

Pirms pāris dienām biju kaut kādā Melburnas SBS krievu radio, kurā ar Leonīdu un Vasīliju Papinu parunājām par šaha perspektīvām Austrālijā. Gribēju arī tikties ar latviešu radio pārstāvjiem, bet viņi bāzējas Sidnejā, tātad nav jēgas. Šodien pēc partijas bijām aizgājuši arī uz Old Melbourne Gaol cietumu, kurā kopš 19.gadsimta vidus ir pakārti desmitiem noziedznieku. Forši, bet Karostas cietuma šovs man tomēr patika labāk. Check, vismaz apskatīju.

Turnīrā pagaidām ne visai iet - 3.kārtā ar melniem spēlēju pret Papinu, kurš bija miermīlīgi noskaņots, līdz ar to uz uzvaru man bija maz cerību. 4.kārtā negribēju vēl vienu neizšķirtu pēc kārtas (atkal ar melniem, izloze varēja būt labāka) un atsakoties no piedāvātā neizšķirta, pārcentos un pelnīti zaudēju. Neko, gadās...Šodien 5.kārtā uzvarēju, centīšos iesākto turpināt arī rīt. Vispār slinkums kaut ko rakstīt :) Emocionāli jūtos ļoti noguris, gribu turnīru labi pabeigt un doties mājās. Kā nekā, sanāk, ka no 11.novembra līdz 23.decembrim es mājās biju nieka 5 dienas.










2 komentāri:

  1. Interesanti palasīt, ka kāds ar šahu tiešām pelna naudu. Prieks un, lai izdodas.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Brauciens uz Austrāliju šoreiz gan nav peļņas brauciens! Bet vispār jā - ar šahu var pelnīt un tīri labi, tikai ir daudz darba jāiegulda. Ko var teikt par jebkuru profesiju :)

      Dzēst