trešdiena, 2015. gada 9. decembris

Uz Austrālijas Dienvidu krastu - The Great Ocean Road

Tikko atgriezos no vairāk nekā 13 stundu un 600 km ekskursijas uz vienu no slavenākajām Viktorijas štata vietām - The Great Ocean Road "12 Apostles", kas ir 12 akmeņi okeāna krastmalā. Tagad gan ir palikuši kādi 9, bet nosaukums palicis neskarts. Skati vienkārši satriecoši - ļoti atgādināja Cliffs of Moher, kur šovasar ar ģimeni biju Īrijā. :)

Atmosfēra bija lieliska! Mūsu šoferis Gregs īsti čomiskā atmosfērā mūs uzjautrināja visu ceļu (busiņā kādi 20 pasažieri), un fonā skanot labai drive mūzikai, bija tāda īsta piedzīvojuma sajūta! Tā kā 12 apustuļus bija plānots apskatīt kā galveno atrakciju, pa ceļam uz to mēs piestājām vairākās vietās. Pilsētiņa Lorne ir fantastiska ar savu pludmali un mazajām kafejnīcām, kur ir vērts palikt uz pāris dienām kaut vai vienkārši pačillot. Apollo Bay ir slavena ar to, ka tur varot vērot vaļus, bet tas gan parasti esot septembrī vai oktobrī.

Piestājām arī pabarot savvaļas papagaiļus - mums gan šodien neesot paveicies, jo parasti tur sirojot kādi 50, no kuriem kādi seši var sasēsties virsū un papozēt fotogrāfiem! Kokos redzēju arī koalas, kas, protams, saldi gulēja. Kā man paskaidroja Gregs, tos no koka nav iespējams dabūt nost ar nekādiem līdzekļiem, bet ja līdīsi pats pakaļ mīļoties, tad koalām esot asi nagi kā plēsējiem. Te nu bija mīļš dzīvnieciņš. :( Piestājām arī vienā no lietussmežiem - pilnīgi cita pasaule! Man diemžēl tur fotogrāfijas diez ko neizdevās - nezinu, kāpēc, jo 12 apustuļu bildes iznāca ļoti labas!














1 komentārs:

  1. 12 ir tāds visai izdomāts skaitlis.
    The site was known as the Sow and Piglets until 1922 (Muttonbird Island, near Loch Ard Gorge, was the Sow, and the smaller rock stacks were the Piglets) after which it was renamed to The Apostles for tourism purposes.

    AtbildētDzēst