pirmdiena, 2015. gada 7. decembris

Plānošana

Vēl viens zoodārzs! Ar Leonīdu šodien izlēmām aizbraukt uz Healesville Sanctuary, kas sevi reklamē kā Austrālijas populārāko zoodārzu, aptuveni 50 km no Melburnas. Man gan mazāk interesēja vēlreiz skatīties uz ķenguriem vai koala, bet gribēju apskatīt izreklamēto putnu šovu, kā arī dzīvnieku veselības centru, kā tiek aprūpēti slimnieciņi no zoo. Pa ceļam pieturējām mazas pilsētiņas kafejnīcā un paēdām garšīgas brokastis ar kafiju - brokastot mazpilsētas kafūzī pa ceļam ir īpašs šarms. :)

Zoodārzā sākumā bija neliela vilšanās - pirms ieiešanas mums administrators stāsta, ka koalas nav tur, tās atrakcijas arī nav, tur ir rekonstrukcija, tas arī vairs nav utt. Leonīds palika dusmīgs un sāka jautāt, kas tad jums vispār ir pieejams!? Vajadzēja paprasīt, lai nomet biļetes cenu, ja reiz nevar piedāvāt pilnu servisu, tobrīd neienāca prātā. Starp citu, uz ķenguriem un koalām es esmu jau atskatījies - pēdējie vispār guļ 23 stundas diennaktī, lielāko daļu pavadot reibumā no eikalipta lapu graušanas!

Man ļoti patika putnu šovs - divi pasākuma vadītāji 30 minūšu laikā demonstrēja dažādus trikus, kurus ir iemācījušies putni, bija lieliski! Papagaiļi, vanagi, ērgļi pikē virs skatītāju galvām - vadītāji pie viena no putniem piebilst - uzmanieties, šim putnam patīk lidot īpaši zemu! Un es saku, ka tiešām zemu!


Youtube zem atslēgvārdiem Healesville Sanctuary var atrast papildus dažādus klipiņus, kas spilgti ilustrē šodienas iespaidus. Pēc tam dzīvnieku veselības centrā bijām aculiecinieki, kā mediķi dakterē sasirgušu strausu.

Pēc tam devāmies atpakaļ uz Melburnu un iegriezāmies vienā no skolām, kur Leonīds pasniedz šaha nodarbības - man patika skolas iekārtojums un atmosfēra. Šķiet, ka nekur nav iespējams redzēt vēl lielāku tautību dažādību, kā skolā. Pusdienās vietējā vjetnamiešu restorānā apēdām Pekinas pīli ar rīsiem un šodienai apskates pietika. Vakarā lielu daļu veltīju plānošanai, kā turpmāko laiku pavadīt Melburnā, un pagaidām tas izskatās šādi:

* Rīt, 8.decembrī, apskatīsim pašu Melburnu - iespējams, Skydeck skatu torni ar stikla grīdu, vecu Melburnas cietumu, kādu muzeju, bibliotēku ar vienu no lielākajām šaha grāmatu kolekcijām pasaulē. Tad jau redzēs.
* Trešdien, 9.decembrī ekskursija uz Ocean Road visu dienu, lai saulrietā apskatītu okeānu - jābūt skaisti! Man bija doma piemaksāt par 10 minūšu lidojumu ar helikopteru, bet saprāts ņēma virsroku.
* Ceturtdien, 10.decembrī brauksim meklēt dārgumus Ballarat zelta raktuvēs
* 21.decembrī - Melburnas IMAX 3D kino seanss, skatīšos jaunākos Zvaigžņu Karus! Vienmēr esmu gribējis aiziet uz IMAX!

Vēl ir daudz neskaidrību. Gribas aiziet uz Melburnas Latviešu māju, kas ir atvērta nedēļas nogalē. Tāpat bija arī doma piedalīties vietējā latviešu radio, bet pagaidām izskatās, ka viņi tiešajā ēterā runās trešdien, kad es būšu prom ekskursijā. Nu tad jau manīs. Kārtējo reizi pārliecinos, ka plānošana vislabāk vedas pa ceļam!









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru