trešdiena, 2015. gada 9. decembris

Melburna: skats no augšas

Vakar vakarā nebija spēka uzrakstīt - vispār negribas, lai blogā rakstīšana man paliek par pienākumu (kā tas parasti izvēršas). Tad ar to rakstīšanu paliek aizvien grūtāk, taču pašam gribas to izdarīt, jo pēc tam visādas lietas vienkārši aizmirstas. :) Tātad, pēc garās pastaigas vakardienas pirmajā pusē es ar Leonīdu aizgājām uz Skydeck, kas laikam (baidos sameloties) ir augstākais tornis Melburnā un (jau atkal) Zemes Dienvidu pusslodē. Austrāliešiem šis epitets dikti patīk. :) Sanāk, ka Dubaija ir Ziemeļu puslodē tad? Es pirms pāris gadiem biju pie Burj Khalifa (augšā gan neuzbraucu laika trūkuma dēļ), kas skaitās vai vismaz tobrīd skaitījās augstākais tornis pasaulē.

Skydeck no augšas ir mazliet pabailīgi, ja izteikti lūr pie loga lejā pa stiklu - prātā uzreiz Toms Krūzs Mission Impossible 4 un viņa cimdiņi. Panorāma lieliska, Leonīds man izstāstīja, kurā Melburnas nostūrī kas atrodas. Izlēmām arī pamēģināt papildus maksas pakalpojumu "Edge", kas ir viscaur stikla kambaris, kurš izbīdās ārpus debeskrāpja tā, ka mazliet baisi ir apakšā skatīties, ar apziņu, ka sevi no bezdibeņa šķir kādi 10cm biezs stikls. Lēkāt pa to, lūk, nedrīkstot - acīmredzot negrib lieki riskēt, lai gan reklamē, ka kambaris var izturēt 10 tonnas svaru. Par savām pūlēm dabūju aproci "Survived the Edge". Yay!






1 komentārs:

  1. Raksti gan! Kā tad mēs citādi iepazīsim Austrāliju:) Bildes kā vienmēr ir izteiksmīgas. Tā vien gribas savām acīm visu apskatīt. Bet labi arī tā- redzēt un izjust to, kas Tevi uzrunājis.

    AtbildētDzēst